Кубіва та Шлапака мвс рф оголосило в розшук

14:33 3 травня 2024 р.

Фото до новини

Російські пропагандисти поширили черговий правовий фейк для свого ватного населення.

Російське міністерство внутрішніх справ оголосило в розшук колишнього міністра фінансів Олександра Шлапака та колишнього голову Нацбанку Степана Кубіва.

Про це повідомили російські ЗМІ, пише DailyLviv.com.

Також Кубів та Шлапак є в електронній базі розшуку мвс рфї. Пропагандисти зазначають, що наразі невідомо, через яку конкретну статтю кримінального кодексу їх оголосили в розшук.

У січні 2024 року російський слідчий комітет заочно звинуватив Шлапака й Кубіва, які були у складі Ради національної безпеки та оборони, у фінансуванні АТО з державного бюджету. Пропагандисти пишуть, що через це нібито постраждало населення окупованих територій.

Скриншот повідомлення про розшук із сайту МВС Росії

Скриншот повідомлення про розшук з сайту мвс рф

Зазначимо, що 64-річний львів'янин Олександр Шлапак був міністром фінансів України з 27 лютого по 2 грудня 2014 року. Крім цього, у 2016-2017 роках він був головою правління «ПриватБанку».

Колишній народний депутат сьомого та восьмого скликань Степан Кубів з 24 лютого по 19 червня був головою Нацбанку України. Раніше Кубів був також депутатом Львівської обласної ради, Згодом, з 16 квітня 2016 року до 29 серпня 2019 року, він був першим віце-прем'єр-міністром України.

Зрозуміло, що таке примітивне рішення мсв рф розраховане хіба що на обман свого ватного населення і з погляду міжнародного права є нікчемним. Швидше керівники Кремля сидітимуть на лаві підсудних у Гаазі, ніж Шлапак і Кубів - у Москві.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів